La vaga general del 18-O tindrà un ampli seguiment a la Garrotxa

Des de diferents sectors de la comarca han assenyalat a Ràdio Olot que es preveu que l’activitat habitual quedi tocada. A l’Hospital i l’Ajuntament d’Olot es faran serveis mínims, igual que a les llars d’infants. Des del sector empresarial i del comerç també hi haurà un seguiment important. 


La jornada de vaga d’aquest divendres convocada per la Intersindical CSC i la Intersindical Alternativa IAC podria semblar-se a la del 3 d’octubre del 2017. Diferents sectors de la comarca han constatat a Ràdio Olot que preveuen un seguiment important. L’Hospital i l’Ajuntament d’Olot preveuen serveis mínims, igual que les llars d’infants. A les escoles, Ensenyament ha establert serveis mínims d’un docent per cada sis aules a primària i un per cada quatre a secundària. La portaveu  de la IAC, Asumpte Barbens, pronostica “una aturada significativa”.


El sector empresarial de la Garrotxa també seguirà, majoritàriament, la vaga. Fonts del Cercle Euram, han explicat a Ràdio Olot, que tenen la confirmació que més de la meitat dels seus membres pararan màquines aquest divendres. Són petites i mitjanes empreses, mentre que les més grans preveuen mantenir el funcionament normal. Des de l’Associació de Comerciants d’Olot també han explicat a aquesta emissora que s’espera un alt seguiment entre els comerços de la ciutat i que la Plaça Mercat té pensat tancar durant tot el dia.

A la Garrotxa no es preveuen manifestacions, ja que s’ha convocat la ciutadania a Barcelona. Malgrat això, el secretari general de l’Intersindical, Carles Sastre, avisa que qualsevol protesta pot ser sedició després de la sentència del dilluns.


Aquest divendres de vaga alguns municipis garrotxins també han suspès actes i activitats. A Olot, per exemple, el concert que havia de fer Pau Riba al Torín es farà el 25 de gener.

Respon