La Vall d’en Bas aplicarà restriccions de mobilitat a l’àrea recreativa dels Pins

Els principals afectats seran els vehicles motoritzats: a partir de la setmana que ve, hi haurà una barrera i només hi podran entrar 40 vehicles i 20 motos. L’objectiu de l’Ajuntament és tranquil·litzar la zona i cuidar el medi ambient. S’instal·larà un punt d’informació i es tancaran alguns espais on sigui difícil mantenir les mesures de seguretat.

La barbacoa quedarà precintada, però es podrà utilitzar la zona de taules (Ràdio Olot)

Fa temps que la Vall d’en Bas intenta solucionar la sobrefreqüentació a l’àrea recreativa dels Pins-Pla d’en Xurri de Sant Privat. Aquest estiu, el consistori farà un pas més per controlar els accessos a la zona. Des de l’1 de juliol fins el 30 d’agost, es limitarà l’aforament a 40 vehicles i 20 motocicletes i es prohibirà l’entrada a autocaravanes. Són mesures que estan enfocades a mantenir el medi ambient i evitar aglomeracions a l’espai. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, admet que això també provocava altres problemes.

 

L’accés a la zona recreativa dels Pins només s’obrirà de 10 del matí a 8 del vespre. Des de l’Ajuntament recorden que és un espai on hi viuen una gran quantitat d’amfibis i que destaca per la seva importància natural. Per aquest motiu, asseguren que cal cuidar-lo. Altres mesures que han impulsat són les tarifes als vehicles motoritzats per incentivar l’accés a peu o en bici. Ho explica la tècnica de sostenibilitat i medi ambient de la Vall d’en Bas, Núria Gómez.

 

Els veïns del municipi queden exempts de pagar la tarifa. Enguany, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha decidit no obrir la guingueta ni la zona de barbacoes, que queda precintada. Tot i això, es podrà fer ús de la zona de pícnic amb responsabilitat.

One Response to “La Vall d’en Bas aplicarà restriccions de mobilitat a l’àrea recreativa dels Pins”

  1. Maria

    Es necesari fer reserva pel parking? Si es axi per on es fa ?
    Gracies

    Respon

Respon