La Vall d’en Bas posa ordre a la zona dels Pins de Sant Privat

El municipi ha detectat que l’espai pateix sobrefreqüentació i ha decidit actuar. A través de l’Associació Naturalista de la Garrotxa es vol conscienciar els visitants i eliminar els comportaments incívics. Això es farà amb panells informatius i no es descarta la contractació d’agents cívics.

El gran nombre de visitants de la Zona Recreativa dels Pins ha comportat problemes de civisme. (YouMeKids)

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha donat la concessió de la Zona Recreativa dels Pins a l’Associació Naturalista de la Garrotxa. El consistori espera així reduir la sobrefreqüentació en aquest espai natural. Segons l’alcalde del municipi, Lluís Amat, se senyalitzarà la zona amb plafons informatius perquè els visitants siguin conscients d’on són.

 

Des de l’Associació Naturalista admeten que més enllà de gestionar la zona de bany, volen millorar l’entorn del riu i sensibilitzar els visitants en matèria ambiental. El seu president, Joan Montserrat, espera que això aporti solucions a alguns comportaments incívics.

 

Tot i que l’Associació Naturalista de la Garrotxa té una voluntat pedagògica, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas no descarta en un futur, regular la zona amb vigilants que puguin sancionar cotxes mal aparcats o certs comportaments dels visitants.

Respon