La variant d’Olot ni avança ni retrocedeix, agafa un nou camí

La reunió entre l’Ajuntament d’Olot i Foment no ha servit per arribar a cap acord concret, però ha mostrat el compromís de Madrid amb la infraestructura. El Ministeri ha comunicat que envia la variant a la Comissió Bilateral. Des del consistori olotí es mostren disgustats per no haver pogut aconseguir cap pas endavant. Des de l’Estat asseguren que s’ha aconseguit concretar la qüestió. 

Imatge de la reunió d’aquest dimecres al Ministeri de Foment entre l’alcalde d’Olot i el delegat 


La variant segueix en ralentí. Agafa un altre camí, però no avança quilòmetres. La situació de bloqueig que es viu amb el tram de l’Hostal del Sol no s’ha pogut solucionar amb la reunió d’aquest dimecres a Madrid entre l’Ajuntament d’Olot i l’Estat. El Ministeri de Foment ha anunciat que trasllada la qüestió a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, un organisme que es reuneix periòdicament per tractar qüestions relacionades entre les dues administracions. L’última Comissió va ser el 15 d’octubre. Ara caldrà que l’Ajuntament d’Olot pacti amb la Generalitat per incloure la variant en les negociacions de la pròxima trobada (encara sense data). L’alcalde de la capital de la Garrotxa, Mia Corominas, diu a Ràdio Olot que li hauria agradat marxar de Madrid amb un acord, però ho fa satisfet en veure que es manté la negociació.

La variant dependrà d’una bossa de diners que l’Estat deu a Catalunya

El protocol que demanava la cessió de la gestió de les obres a la Generalitat queda rellevat per la negociació del finançament. La variant haurà d’esperar que les dues administracions pactin la transferència d’una bossa de diners que l’estat espanyol deu a Catalunya en matèria d’infraestructures.

 

El tram de l’Hostal del Sol (titularitat de l’Estat) és el punt conflictiu de la negociació

 

Foment manté el compromís de desbloquejar la situació

Malgrat tot Corominas ha assenyalat que Foment manté el compromís d’inversió amb la variant d’Olot i la voluntat de desencallar la situació. En aquest aspecte, també coincideix el subdelegat del govern espanyol a Giorna, Albert Bramon. Diu a Ràdio Olot que la situació “s’ha concretat més que mai”.

 

Tant Bramon com Corominas creuen que un cop la Comissió Bilateral pacti la transferència dels diners que deu l’Estat, el tram nord de la variant d’Olot es desbloquejarà.

 

Qui s’ha de moure ara és l’Ajuntament d’Olot. Corominas haurà de contactar amb la Generalitat i aconseguir que la variant estigui a l’ordre del dia de la pròxima Comissió Bilateral.

Respon