En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La vespa asiàtica es menja l’eruga del boix

Des d’Olot s’ha optat per utilitzar drons a l’hora de tractar els boixos de la ciutat
| 19 de desembre de 2018
La vespa asiàtica es menja l’eruga del boix

Des del SIGMA han comprovat que es menja algunes erugues igual que la merla. Tot i això asseguren que farà falta un temps perquè aquests animals puguin compensar l’expansió de l’espècie invasora. Des d’Olot s’ha optat per utilitzar drons a l’hora de tractar els boixos de la ciutat. 

Imatge d'un exemplar de l'eruga del boix (ACN)


L’eruga del boix ha superat qualsevol tractament contra ella. La seva expansió ha deixat enrere algunes tècniques que fins ara s’utilitzaven per protegir els boixos urbans. Per aquesta raó, la comissió tècnica formada pel Parc Natural, el Departament d’Agricultura i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) ha decidit que a partir de l’any que ve es combatrà l’eruga del boix amb drons. Aquesta mesura ha de permetre arribar a parts del boix on fins ara no s’arribava. Ho avança a Ràdio Olot el president del SIGMA, Francesc Canalias.

 

A part dels drons, qui també pot ajudar a combatre l’eruga del boix és una altra espècie invasora: la vespa asiàtica. S’ha comprovat que aquest animal es menja algunes erugues, igual que la merla.

 

Canalias assegura que el boix no morirà. Hi ha molts exemplars que s’han mort, però altres que, tot i que han estat atacats, resisteixen.

 

Fa tres anys que la Garrotxa conviu amb l’eruga del boix. Durant tot aquest temps, l’espècie ha anat creixent desmesuradament i ja s’han torbat exemplars a Beget i Campdevànol. S’ha pogut saber que va entrar a Europa a través d’exemplars de boixos procedents de la Xina i que van desembarcar al port de Marsella.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum