La Violinada d’Argelaguer 2019 tindrà accent gallec i irlandès

Aquests dos territoris són els convidats d’aquest any. Begoña Riobó de Galícia i Niamh Edwards d’Irlanda seran les caps de cartell d’una edició que continuarà tenint tallers, balls i concerts que giraran entorn de la corda fregada. Aquest 2019 la Violinada ja arriba als dotze anys de vida apostant per la música en acústic i la proximitat entre el públic i l’artista. 

La Violinada arriba aquest 2019 a la dotzena edició (Tradicionàrius)


Argelaguer viurà aquest cap de setmana una de les cites culturals més importants del municipi. Des de fa 12 anys la localitat garrotxina s’ha convertit en un feu de la música de corda fregada. Desenes de persones s’acosten al poble un cap de setmana a l’any per gaudir dels sons que desprèn el violí. Aquest any la Violinada tindrà com a novetat que s’ha convidat a dos territoris internacionals. Són Galícia i Irlanda. Ho explica un dels organitzadors, en Francesc Tomàs “Panxito”.

 

A més dels concerts d’aquestes dues artistes, també hi haurà tallers, altres actuacions, balls i cercaviles durant tres dies. Tomàs diu que l’essència de la Violinada és la proximitat entre el públic i l’artista i, sobretot la sonoritat acústica.

 

El tret de sortida de la Violinada es donarà divendres amb un concert de Niamh Edwards i Alba Tomàs. Dissabte serà el moment dels tallers i el ball de nit amb Begoña Ribó i el grup Niu. I Diumenge hi haurà cercavila, dinar popular i corrandes.

Respon