La Volta Ciclista a Catalunya passa dimecres i dijous per la Garrotxa

Dimecres, cap a un quart de 3 del migdia, arribarà a Mieres; a dos quarts, a Santa Pau, i entre dos quarts i les 3 tots els ciclistes haurien de travessar Olot. Després, per Begudà, aniran fins a Castellfollit, des d’on començaran a pujar camí de Vallter 2000. La Volta tornarà a trepitjar la comarca l’endemà dijous en la segona etapa de muntanya consecutiva. Ho farà per Bianya, la Canya i l’exterior d’Olot.

La Volta a Catalunya, l’any passat, a Olot (David Planella)

La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera més antiga del món, només superada pel Tour de França i el Giro d’Itàlia. Aquest any arriba a la 99a edició i tot i que no farà parada a la Garrotxa, sí que hi passarà. Serà en dues etapes: la tercera de demà dimecres i la quarta de demà passat dijous.

L’etapa de dimecres

Serà la primera gran etapa de muntanya d’aquesta edició. Sortirà de Sant Feliu de Guíxols i acabarà a Vallter 2000. Entremig, passarà per sis punts de la Garrotxa: Mieres, Santa Pau, Olot, Begudà, Castellfollit i Oix.

Els horaris

Segons el planning de l’organització, els primers ciclistes arribaran a Mieres procedents de Sant Miquel de Campmajor a les 14.10 h del migdia. Al voltant de dos quarts passaran per Santa Pau i, pocs minuts després, ja entraran a Olot. Baixaran pel carrer Marià Vayreda, agafaran el Bisbe Lorenzana, enllaçaran amb l’avinguda Onze de Setembre, l’avinguda Girona i la carretera de les Tries. Cap a tres quarts de tres, els primers ja aniran a Castellfollit passant per Begudà. A les tres tocades, haurien de començar a pujar el port de muntanya d’Oix. Llavors passaran per Beget, Rocabruna, Camprodon, Llanars, Villalonga de Ter i Setcases abans d’arribar a Vallter.

Consulta l’itinerari sencer.

L’etapa de dijous

Serà la quarta etapa de la Volta i la segona de muntanya consecutiva. Aquesta anirà de Llanars fins a la Molina, i trepitjarà la Garrotxa per la Vall de Bianya, la Canya, Olot i els termes municipals de la Vall d’en Bas i Riudaura.

Els horaris

La caravana de la Volta baixarà de Camprodon abans de la 1 del migdia; a la 1 passarà per Sant Pau de Segúries i està previst que abans de dos quarts comenci a arribar a l’Hostalnou de Bianya. Passarà per Llocalou i agafarà la carretera de la Canya per plantar-se a Olot a dos quarts de 2. En aquest cas, no entrarà a la ciutat. Agafarà la variant nord i la N260a direcció a Vallfogona del Ripollès. En tots els casos, les carreteres per on passi la Volta es tallaran al trànsit aproximadament un quart d’hora abans que arribin els ciclistes, quan passi la bandera groga.

Consulta l’itinerari sencer.

Els corredors

La Volta a Catalunya va començar ahir dilluns, amb una etapa amb sortida i arribada a Calella, i s’allargarà fins diumenge, amb el tradicional final a la muntanya de Montjuïc. El recorregut és més dur que altres anys, amb més presència muntanyenca. Esportivament, destaca la presència d’Alejandro Valverdre, campió de les últimes dues edicions, però també la d’altres ciclistes que són primeres espases dels seus equips. Del Movistar, també hi són els coneguts Nairo Quintana i Marc Soler, i pel que fa a la resta, sobresurten els noms de Chris Froome, Enric Mas, Simon Yates, Dan Martin o Thomas de Gendt, el guanyador de la primera etapa. En total, hi ha 25 equips.

Respon