L’Agència de Residus de Catalunya confia que abans d’acabar l’any es desbloquegi la ubicació de la planta de Sant Jaume

En declaracions a Ràdio Olot, el seu director diu que un cop es conegui la decisió judicial caldrà fer de mediació entre el Consell Comarcal i el poble garrotxí. Ara mateix, la planta està pendent de la decisió del jutge sobre el contenciós administratiu que va presentar l’ajuntament de Sant Jaume.

 

El director Josep Maria Tosc, amb el conseller de Territori Damià Calvet (ACN)


Aquesta decisió hauria d’arribar abans d’acabar l’any, segons l’Agència Catalana de Residus. Es tracta del contenciós que el consistori garrotxí va presentar l’any 2014 contra el Pla Especial que situava la planta a la zona de Can Coma de Baix. El fet que el Consell Comarcal hagi rebutjat situar l’equipament al polígon de Pla Politger, va tornar a reactivar el contenciós que estava aturat. El president de l’Agència de Residus, Josep Maria Tost, diu en una entrevista a Ràdio Olot que preveu que la decisió del jutge surti abans del 2020.

 

Ara mateix, doncs, la planta segueix a la Secció Tercera, a la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia. Un cop el jutge es pronunciï sobre si Can Coma de Baix pot acollir l’equipament, l’Agència, diu Tost, haurà de fer de mediadora.

 

Mentrestant, l’Agència Catalana de Residus segueix transferint al Consell Comarcal els diners que costarà la planta. En total són 14 milions i ara mateix, l’ens garrotxí ja n’ha rebut més de 9 i mig. Són uns diners que estan congelats fins al dia que es desbloquegi la situació.

Respon