L'Ajuntament de Besalú demana un ajut extraordinari a la Diputació per reparar l'esvoranc

Les obres són complexes per la problemàtica geològica de la zona. El forat va aparèixer els últims dies a l’avinguda Lluís Companys i ha paralitzat la circulació a una de les vies més importants del poble.

Foto: ACN


Les obres per reparar l’esvoranc estan pressupostades amb 36.000 euros però, per la seva complexitat donada la problemàtica geològica, el consistori preveu que se’n necessitaran uns 12.000 més. Els treballs fets fins ara han requerit arribar al nivell resistent de subsòl, a cinc metres de profunditat, per reomplir l’espai amb material “més robust”. El ferm es va esfondrar i va obligar a tallar el trànsit en els dos sentits. Un geòleg i una arqueòloga supervisen els treballs que també compten amb el suport tècnic del Cecam.

Mentre durin les obres, no es pot circular entre els carrers Pompeu Fabra i el Pont de la carretera de Figueres i afecta l’accés al carrer Major. D’altra banda, per accedir als barris del Grup del Mont, Racolta, Les Forques, les Arrals, Pont Vell i Devesa cal passar per l’entrada Besalú Est de l’A-26. Per a la resta de barris i des d’Argelaguer s’ha d’agafar l’accés Besalú Oest.

Respon