L'Ajuntament d'Olot contradiu el SIGMA i assegura que la prova pilot dels residus “no està definida”

L’Ajuntament d’Olot no ha informat els veïns del barri de Pequín sobre la prova pilot que es vol fer a la zona per determinar el futur model de gestió de residus. El consistori assegura que encara no està del tot definit i que hi ha dues ubicacions més que s’estan estudiant. Això contrasta amb el que diu el SIGMA, qui va assegurar a Ràdio Olot que la prova es faria al carrer Madrid. 


L’alcalde i el regidor de Medi Ambient de la ciutat van sortir aquest dijous en compareixença després de la notícia que aquesta setmana avançava Ràdio Olot. Segons va informar el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa a aquesta emissora, el barri de Pequín és la zona escollida per dur a terme una prova pilot sobre la futura gestió de residus de la ciutat. Ara, l’Ajuntament diu que això no és definitiu. El responsable de la regidoria de Medi Ambient, Jordi Alcalde, diu que el carrer Madrid és una de les opcions, però n’hi ha dues més.

 

L’Ajuntament no ha volgut fer públiques les altres zones que s’estan estudiant, però si ha admès que encara no s’ha informat de forma oficial cap veí. Ràdio Olot ha pogut saber, però, que el consistori havia iniciat converses amb algun membre de l’associació de Pequín, tot i que des d’aquesta mateixa entitat asseguren que no s’ha dit res a ningú perquè la decisió no és definitiva.  L’alcalde Mia Corominas, assegura que quan arribi el moment s’explicarà casa per casa.

El consistori descarta dues proves simultànies

L’Ajuntament diu que no sap on farà la prova pilot, però si confirma quan serà. Tal com va avançar Ràdio Olot, començarà entre febrer i març i està previst que duri mig any. El consistori descarta dur a terme dues proves simultànies a dos punts diferents de la ciutat.

 

La prova pilot consistirà en l’ús de contenidors tancats que s’obriran amb una targeta personalitzada. Els veïns de la zona on s’acabi decidint implementar la prova només podran obrir el contenidor de les escombraries utilitzant la targeta. D’aquesta manera l’Ajuntament podrà saber què i com recicla cadascú.

 

Respon