L’Ajuntament d’Olot penjarà la bandera LGTBI aquest 28 de juny

Ho farà malgrat una sentència del Tribunal Suprem que prohibeix exhibir banderes no oficials als edificis públics. En l’últim ple, es va aprovar una moció de la CUP que ho demanava. Tots els grups hi van votar a favor, excepte el PSC, que es va abstenir.

La bandera LGTBI tornarà al balcó de l’Ajuntament d’Olot (Ràdio Olot)

Diumenge és el dia de l’Orgull LGTBI i molts ajuntaments estan debatent aquests dies si penjar o no a la seva façana la bandera de l’Arc de Sant Martí com havien fet els últims anys. El motiu és una sentència recent del Tribuna Suprem que prohibeix l’exhibició de qualsevol bandera no oficial als edificis públics. El d’Olot, però, ja ha anunciat que la desobeirà i que aquest 28 de juny penjarà la bandera LGTBI. La regidora d’Acció Social i Igualtat de Gènere és Imma Muñoz.

 

Junts per Catalunya, que governa amb majoria absoluta l’Ajuntament d’Olot, va votar a favor en l’últim ple municipal d’una moció de la CUP en què es demanava compromís ferm per garantir els drets LGTBI i penjar la bandera aquest 28 de juny. La va presentar la regidora de la CUP Adriana Roca.

 

A banda de la CUP i Junts per Catalunya, també hi va votar a favor Esquerra Republicana. Laila El Gamouchi és una de les seves regidores.

 

L’únic partit polític amb representació a l’Ajuntament d’Olot que no va votar a favor de la moció va ser el PSC, que es va abstenir. Va exposar el seu posicionament la regidora socialista Marina Alegre.

 

El PSC és partidari de recórrer la sentència del TS, que prohibeix l’exhibició de banderes no oficials als edificis públics, inclosa l’LGTBI, i per això es va estimar més abstenir-se a la moció de la CUP. Malgrat tot, els socialistes asseguren que estan d’acord a penjar la bandera de l’Arc de Sant Martí aquest diumenge.

Respon