L'Ajuntament de les Planes posa tècnics per assessorar els ciutadans que volen al·legar els expedients de la revisió cadastral

Ni ha rebut resposta de l’Estat ni tampoc l’espera. L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha hagut de posar els seus tècnics a disposició dels ciutadans que volen presentar al·legacions als expedients de la revisió cadastral. El Ministeri d’Hisenda ha obert el període en ple mes d’agost, quan la majoria d’advocats i tècnics estan de vacances. 

Cadastre de les Planes d’Hostoles. (Ministeri d’Hisenda)

El Ministeri d’Hisenda va enviar els expedients de la revisió cadastral a 286 ciutadans de les Planes d’Hostoles a finals de juliol, de manera que les al·legacions s’han de presentar en aquesta primera quinzena d’agost. L’alcalde de les Planes, Eduard Llorà, va traslladar la seva “enèrgica protesta”, mitjançant una carta, al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, però ja ha passat més d’una setmana i no ha rebut cap resposta del govern espanyol.

Les Planes és un dels municipis afectats aquest any per les regularitzacions cadastrals que fa el Ministeri i els ciutadans que han rebut les notificacions en què se’ls informa de quant han de pagar ara s’han de buscar la vida si volen presentar al·legacions per defensar-se. El fet que ho hagin de fer obligatòriament a l’agost, quan la majoria d’advocats i tècnics estan de vacances, ho complica molt i, per això, l’Ajuntament de les Planes ha posat els seus tècnics a disposició dels ciutadans per assessorar-los.

Cada dia els serveis tècnics de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ajuden els ciutadans afectats per la revisió del cadastre a descarregar-se la notificació del ministeri i ajudar-los a entendre què se’ls demana. Les Planes té constància que altres municipis també han rebut les notificacions al juliol, però més aviat, i no a finals de mes, de manera que els quinze dies que han tingut a altres llocs per presentar al·legacions no han estat a l’agost.

Respon