L’alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts defensa el seu traspàs a l’alcaldia

En un comunicat s’afirma que segueix la normativa i que el nomenament és correcte. Tot això després que l’oposició demanés revisar el traspàs pel fet que Anna Serra no formava part de la Junta de Govern. L’alcaldessa accidental admet, però, que la suspensió del ple d’aquest dilluns va venir motivat per alguns “defectes de forma”.

El consistori espera resoldre la situació en els pròxims dies (Ajuntament de Sant Joan les Fonts)

Des del 4 de maig, Anna Serra (fins llavors primera tinent d’alcalde de Sant Joan les Fonts) és alcaldessa accidental del poble per la baixa per malaltia de Maria Vidal. Aquesta setmana, però, l’oposició ha demanat revisar el nomenament, ja que, segons ERC, cal que el primer tinent d’alcalde estigui dins la Junta de Govern per ser nomenat alcalde accidental (un fet que no es dona a Sant Joan).

En un comunicat, però, l’equip de govern ha defensat el nomenament amb el BOE a la mà. Segons la normativa espanyola, el primer tinent d’alcalde és qui té la responsabilitat de substituir la baixa d’un alcalde.

 

Anna Serra en el vídeo-comunicat 


A més, però, aquest embolic normatiu va coincidir amb altres defectes de forma en la convocatòria del ple municipal d’aquest dilluns. Fet que va portar a la suspensió del ple a l’espera de resoldre els errors administratius. Ràdio Olot ha demanat entrevistar Anna Serra, però l’alcaldessa accidental ha rebutjat l’entrevista i ha explicat la situació en un comunicat gravat.

 

En el mateix comunicat, Serra diu que el ple municipal que s’havia de fer aquest dilluns es farà dilluns que ve 15 de juny i convida tots els ciutadans a assistir-hi. En la sessió s’han d’aprovar noves mesures econòmiques per pal·liar els efectes de al crisi del coronavirus.

Respon