L'ANC agafa embranzida per les tres dates clau d'aquest 2015

L’acte ‘Tornen les urnes, tornem al carrer!’ del 24 d’abril organitzat per l’ANC, Òmnium i l’AMI va omplir el Palau Sant Jordi de gom a gom i va ser el tret de sortida d’uns mesos que s’esperen moguts per la societat civil, perquè, tal com diu el nom de l’acte, “torna a sortir al carrer”

anc-palaustjordi-lasenyera

‘Tornen les urnes, tornem al carrer!’ ha estat un acte de suport als alcaldables independentistes a les eleccions municipals del 24 de maig, i també el tret de sortida de molts més actes per engegar motors de cara el 27 de setembre. El vicepresident de l’assemblea, Jaume Marfany, creu que les municipals del maig no poden ser un parèntesi per al procés i el seu principal objectiu és aconseguir que puguin ser-ne part i que puguin servir per preparar i temptejar el terreny de cara al 27S.

Aquests darrers dies s’ha sentit a dir que Mariano Rajoy podria avançar les eleccions generals al 27S i que les catalanes trontollen. L’ANC considera que la seva feina s’ha de concentrar amb el Principat i que Catalunya ha de seguir el seu camí amb la màxima tranquil·litat possible.

De totes manera l’ANC és conscient que l’estat espanyol usarà totes les eines que té al seu abast per poder estroncar el procés sobiranista. Jaume Marfany considera que aquest estiu pot ser complicat i que convé estar preparats.

 L’ANC treballa, doncs, per afrontar amb força i energia els mesos que queden, des d’ara, fins al 27S, perquè creuen que seran complicats. L’assemblea aquest mes de maig també té eleccions, uns comicis que permetran conèixer qui serà el nou president, vicepresident, secretari, etc. i Marfany recorda que els escollits encara s’han d’escollir i que poden ser qualssevol persones.

Respon