L’ANC de la Garrotxa demanarà a la direcció nacional el desplegament local i comarcal de la campanya de consum estratègic

L’Assemblea ho considera el primer pas cap a la desobediència civil. És una de les respostes posteriors a la manifestació de la Diada i prèvies a la sentència del judici de l’1 d’Octubre.

L’ANC espera mobilitzacions com les de la tardor del 2017 (Ràdio Olot)

Ho ha dit a Ràdio Olot el president de l’ANC a la capital de la Garrotxa. Josep Ferrés aposta per escalfar motors preveient una sentència del Tribunal Suprem dura i contundent contra els presos polítics. Diu que el camí és anar cap a la desobediència civil no violenta i senyala que el primer pas ha de ser portar la campanya de consum estratègic de Catalunya a les comarques, pobles i ciutats de Catalunya.


Ferrés ha participat a la manifestació de la Diada a Barcelona, on hi ha pres part uns 1.500 garrotxins, 1100 dels quals han viatjat en la vintena d’autocars que han sortit de la comarca. Tot i que enguany han sortit cinc autocars menys que l’any passat, la valoració des de les entitats independentistes és bona. La presidenta comarcal d’Òmnium, Núria Batallé, atribueix la disminució a l’actuació dels partits polítics i a un cert cansament i decepció per part de la població davant el caire que ha pres el procés en els últims mesos. Batallé considera que hi ha moltes maneres de mostrar el desacord, però que cal ser present a totes les convocatòries. I més, ha dit, davant el futur més immediat amb una sentència a l’horitzó que ha de marcar l’estratègia a seguir.


A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha xifrat en 600.000 els assistents a la mobilització, per sota del milió que hi va comptar tant l’any passat com el 2017.

Respon