L'ANC d'Olot diu que les detencions faran sortir més gent al carrer

Les detencions de les últimes hores contra alguns membres dels CDR’s faran que hi hagi més participació als actes organitzats en motiu del segon aniversari de l’1 d’octubre. Ho diuen des de l’ANC d’Olot. Les entitats independentistes estan acabant d’enllestir l’acte previst pel proper dimarts que consistirà en uns parlaments a la plaça de l’1 d’octubre i una marxa de torxes pels carrers del centre de la ciutat.

Concentració a Vic en suport al veí de Sant Pere de Torelló Txevi Bohigas. Foto: ACN

Les detencions es produeixen poques hores després de la convocatòria d’unes noves eleccions a l’Estat, de les amenaces de Pedro Sánchez contra qualsevol intent de vulnerar la constitució i a una setmana per la celebració del segon aniversari de l’1 d’octubre. De moment, poca informació ha transcendit del contingut localitzat als domicilis dels 9 CDR’s detinguts ahir, dos dels quals han quedat en llibertat. El que si està clar és que el desplegament de la Guàrdia Civil ha recordat de nou el que ja es va viure als voltants de l’1 d’octubre del 2017. Pel president local de l’ANC, Josep Ferrés, és un exemple més de la repressió que aplica el govern espanyol contra Catalunya.

A falta d’una setmana per la celebració del segon aniversari dels fets de l’1 d’octubre, Josep Ferrés s’ha mostrat convençut en declaracions a Ràdio Olot, que les detencions d’aquest dilluns no faran res més que motivar a la gent perquè surti al carrer a mostrar el seu rebuig. En aquest sentit, senyala que les concentracions del dilluns aguanten prou bé i que les últimes detencions faran que la xifra de participants augmenti.

El president local de l’ANC ha afegit que els ànims estan a l’alça de cara a la celebració del segon aniversari de l’1 d’octubre i assegura que cap independentista s’ha donat de baixa, tot i el desànim dels últims mesos. Ferrés segueix apostant per la fermesa i el pacifisme.

El proper dimarts les entitats independentistes d’Olot han preparat un acte en el qual es llegirà un manifest conjunt, hi haurà un recull d’imatges dels fets de l’1 d’octubre i a continuació, una marxa de torxes pels carrers del centre de la ciutat. Per la seva banda, el col·lectiu d’artistes de la Garrotxa també està acabant d’enllestir la seva reinterpretació de la càrrega en un mes tant simbòlic com és l’octubre.

Respon