L'arribada de la Flama del Canigó a Olot, un acte d'homenatge als que lluiten contra el coronavirus

Òmnium Garrotxa ha canviat la plaça Clarà pel Firal Petit per tenir més espai, poder posar-hi cadires i garantir la distància de seguretat entre el públic.

Imatge: Òmnium Cultural

Fa unes setmanes no se sabia si es podria fer o no i al final no només es podrà fer, sinó que tal com s’ha organitzat pren més sentit que mai. Òmnium Cultural ha volgut que la Flama del Canigó serveixi per homenatjar tota aquella gent que lluita contra el coronavirus. El manifest que es llegirà a tot Catalunya l’han escrit sanitaris d’arreu del país i a Olot el llegirà la metgessa Glòria Bassets. Serà avui en l’acte d’arribada de la Flama. La presidenta d’Òmnium Garrotxa és Núria Batallé.


L’acte d’arribada de la Flama del Canigó a Olot es farà a dos quarts de set de la tarda en un nou escenari: el Firal Petit, que substitueix la plaça Clarà. Òmnium ha hagut de buscar un espai més gran on poder encabir públic assegut i amb distàncies de seguretat.


Òmnium Garrotxa ha organitzat un acte senzill: s’encendrà el peveter, l’alcalde donarà la benvinguda, es llegirà el manifest, es repartirà la flama a pobles i barris i després qui vulgui es podrà endur el fanalet amb una llàntia i la flama a dins.


Aquest any, ningú pot pujar al Canigó (només tres persones del Casal del Conflent). La Flama s’haurà anat a buscar de bon matí a Coll d’Ares, que és per on entrarà al Principat, tal com es va fer la primera vegada el 1966. Uns ciclistes la baixaran fins a Sant Pau de Segúries; allà uns corredors l’agafaran i la portaran a la Vall de Bianya, i de Bianya arribarà a Olot. Per rebre-la, a la capital de la Garrotxa, no hi haurà cercavila ni faràndula. Només l’acte de dos quarts de set de la tarda al Firal Petit.

Respon