Absolt l’acusat de magrejar una adolescent a prop de la plaça de Braus d’Olot

L’Audiència de Girona no es creu la menor. Subratlla que va explicar diferents versions dels tocaments i que en algunes el processat “hauria de tenir un mínim de quatre mans” per fer-los.

Imatge de l’acusat durant el judici (ACN)


“La Sala considera que el relat de la menor no supera el test de credibilitat”. Ras i curt. A l’hora de sentenciar el cas, l’Audiència de Girona no es creu la denunciant. I per això, absol l’acusat del delicte d’abús sexual. El jutge, a més, també se sorprèn que, “veient tantes incongruències”, les psicòlogues asseguressin al judici que el relat de la menor era creïble. L’acusat s’enfrontava a 8 anys de presó per abús sexual, a passar-se’n 10 més en llibertat vigilada i a haver de pagar una indemnització de 1.500 euros.

 

La versió de la noia

Els fets que el van portar a judici es remuntaven a la nit de Sant Joan del 2017. Segons sostenia la fiscalia, cap a quarts d’una de la matinada, el processat passejava el gos per la zona de la plaça de Braus d’Olot quan va trobar-se amb l’adolescent. Una noia que, aleshores, tenia 13 anys.

L’acusació relatava que, després de cridar-li l’atenció, l’home va agafar la menor per darrere, la va immobilitzar, li va tocar el cul i li va magrejar els pits per sota de la roba. Durant el judici, però, el processat va negar tots els càrrecs.

La versió de l’acusat

La versió de l’home, veí de la ciutat d’Olot, diu que aquella nit va ser l’adolescent qui se li va apropar per demanar-li si tenia foc. I que quan ell li va dir que no fumés i li va retreure que tingués un porro de marihuana a les mans, la menor es va encabritar i se’n va anar amenaçant-lo. Poc després, els Mossos d’Esquadra el van detenir.

La sentència no és ferma i en un termini de deu dies s’hi pot presentar recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Respon