L’autor del cartell del Carnaval d’Olot creu que perilla la tradició pictòrica de la Garrotxa

Toni ‘Karris’ assegura que les noves tecnologies i els nous estils de decoració en són els principals factors. Tot i això, també assegura que la comarca segueix sent una terra de grans artistes.

Un dels detalls del cartell del Carnaval d’Olot 2020, obra d’en ‘Carris’

En declaracions al ‘5 Minuts Més’ de Ràdio Olot, l’artista olotí diu que l’efervescència pictòrica que va tenir durant alguns anys la Garrotxa ha disminuït considerablement. També assegura que encara surten pintors de la comarca, però se’ls fa complicat fer-se un espai davant els nous estils de decoració. Un dels altres factors és lluitar contra les facilitats que ofereix la tecnologia.

 

Karris és aquest any l’autor del cartell del Carnaval d’Olot. L’obra, inspirada en el surrealisme figuratiu mediterrani, beu de les influències de Dalí i Picasso. Per aquest motiu, un dels elements més cridaners de l’obra és com  l’artista ha dibuixat l’església de Sant Esteve d’Olot. Diu que ha volgut “fer ballar l’edifici en una nit assolellada”.  Ell mateix explica d’on ve aquesta referència.

 

Aquest dissabte a la tarda, Olot es disfressarà per viure la Gran Rua del Carnaval. Serà a partir de les cinc de la tarda fins a les 9 del vespre. Una cita que omplirà de colors la ciutat, igual que també han fet els pintors garrotxins durant anys a la nostra comarca.

Respon