L'eruga del boix tindrà “menys intensitat” aquest estiu a la Garrotxa

Això es deu al fet que aviat podria arribar al seu límit d’expansió a la comarca. Des del Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa assenyalen a Ràdio Olot que s’espera un estiu “menys intens” que altres anys, perquè l’espècie ja no té tant de boix per alimentar-se. Malgrat això, asseguren que serà un estiu “complicat”. Alguns indicis apunten que la vespa asiàtica podria ser depredadora de l’eruga i s’ha comprovat que alguns boixos devorats tornen a rebrotar des de la llavor. 

Exemplar d’eruga del boix (Ràdio Olot)


A finals d’aquest mes tornarem a veure les papallones blanques que omplen faroles i jardins. Es tracta de la forma adulta de l’eruga del boix que des de fa cinc anys és present a la Garrotxa. Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, assenyalen que aquest estiu seguirà sent “complicat” pel que fa a la presència de l’espècie. El seu director, Francesc Canalias, assegura però a Ràdio Olot que serà “menys intens” que altres anys.

Boixos que tornen a néixer

L’eruga del Boix es va detectar per primera vegada a Catalunya l’any 2014. Va ser a Besalú. Des de llavors, l’espècie ha estat devorant els boixos de la comarca. Ara, però, hi ha indicis que alguns d’aquests boixos podrien rebrotar.

Boix atacat per l’eruga (Ràdio Olot)


A més també s’ha detectat que la vespa asiàtica podria ser depredadora de l’eruga del boix.

 

Des del SIGMA diuen a Ràdio Olot que aquest estiu seguiran les mateixes tècniques de prevenció que altres anys. Sobretot, enfocades a protegir els boixos de les zones urbanes. No descarten utilitzar drons, tal com s’havia dit anteriorment.

 

La Comissió que l’Ajuntament d’Olot va crear fa més d’un any segueix activa amb l’objectiu de millorar els tractaments que es fan amb l’eruga. De moment, no s’ha pensat a intervenir a muntanya. Des del SIGMA també confirmen a aquesta emissora que, de moment, l’eruga no ha passat a alimentar-se d’altres espècies vegetals.

 

Respon