Les competicions d’oci de les Festes del Tura es concentren diumenge a la tarda

Aquest diumenge es fan les simultànies d’escacs, el campionat de pedra paper tisora, el de truc de sis i el de llançament de pinyol d’oliva, que s’acomiada després de 21 edicions.


13 metres i 86 centímetres. És el ‘rècord mundial’ de llançament de pinyol d’oliva que té Jordi Arrey. Aquest particular Campionat del Món s’ha fet durant 20 anys per Festes del Tura, però la 21a edició serà l’última. Des de l’AOAPIX, volen donar pas a noves idees. Consideren que ha arribat el moment de fer un canvi, però a la vegada es mostren satisfets i agraïts per la repercussió i l’acollida que ha tingut la competició de pinyol d’oliva. Ho explica el seu president, Jaume Moliné.

 

El campionat de llançament de pinyol d’oliva es farà a les 7 a la plaça Rector Ferrer. En paral·lel, a la mateixa hora, al carrer Bellaire acollirà un altre campionat del món: el de truc a sis. Dues hores abans, a les 5, es faran les simultànies d’escacs al firal i el campionat de pedra, paper, tisora. Hi participaran 260 equips. La competició dels Murruts cada any esgota totes les inscripcions. Per aquest motiu, aquest cop han apostat per un canvi de format. Així ho explica un dels seus membres, Abel Bagó.

 

Qui vulgui participar al campionat de pedra, paper, tisora ha de reunir un equip de tres persones i inscriure’s a partir de les 4 a la plaça del Mig. La competició serà a les 5.

Respon