Les esglésies es preparen per a la reobertura

L’ús de mascaretes, mantenir les distàncies o l’absència de corals són algunes de les mesures que s’adoptaran. Els temples de culte ja poden obrir en aquesta fase 1, tot i que el Bisbat ha anunciat que no ho farà per prevenció fins al juny. Durant el confinament s’han ajornat batejos, comunions i casaments que s’esperen celebrar durant la tardor.

L’església de Sant Esteve d’Olot haurà d’esperar per la reobertura (Ràdio Olot)

Els mesos de primavera i estiu són els que reuneixen més celebracions religioses. El coronavirus, però, ha deixat moltes cerimònies a l’aire. De moment, ja s’han ajornat els batejos i casaments a les parròquies d’Olot. A més, també s’han suspès les catequesis d’aquells que anaven a rebre la comunió aquest any. El responsable de les parròquies d’Olot, el mossèn Pere Domènech, confia poder fer les celebracions després de Festes del Tura.

 

Actualment, on les parròquies tenen més activitat són en els enterraments. La situació actual ha provocat que molts d’ells no s’hagin pogut fer seguint els desitjos dels difunts. Tot i això, el pare Domènech no descarta poder fer un homenatge a tots aquells que ens han deixat durant la pandèmia.

 

Obren amb mesures

Les esglésies ja poden obrir en aquesta fase 1 del desconfinament. Ho han de fer, però, amb un màxim d’un terç de la seva capacitat. Domènech diu que aquesta no serà l’única mesura que es prendrà.

 

Durant el confinament, les noves tecnologies han facilitat la comunicació entre els membres de les parròquies. Pere Domènech creu que això canviarà la relació entre nosaltres.

 

El coronavirus ha provocat una davallada en les aportacions a l’Església. La recol·lecta popular que va impulsar la parròquia d’Olot per finançar la rehabilitació de la façana de l’Església de Sant Esteve s’ha vist frenada. Tot i això, les obres ja s’han reprès després d’estar pausades per la pandèmia.

Respon