Les famílies de Mieres deixen de portar els fills a l’escola perquè han de dur mascareta a classe

L’AMIPA ha enviat una carta als consellers d’Educació i Salut recordant el baix risc de contagi al municipi. Demanen que es revoqui l’ús obligatori de la mascareta dins l’aula, sobretot a les escoles rurals. No entenen que es mantingui la mesura després dels primers quinze dies de curs.

Pares i mares de l’escola de Mieres amb una pancarta de protesta (ACN)


Els pares han protestat perquè durant els primers quinze dies de curs, alguns dels nens “sí que han manifestat molèsties i dificultats per l’aprenentatge” pel fet de portar mascareta. Per altra banda, també es queixen que els grups bombolla i la separació d’espais comprometen el projecte pedagògic de l’escola. De fet, asseguren que durant els primers quinze dies de curs han respectat la decisió d’utilitzar les mascaretes a l’aula i mantenir la distància, però ara no entenen que es mantinguin aquestes mesures.

Per això l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMIPA) ha enviat una carta als consellers d’Educació i Salut demanat que es revoqui l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a les aules. Ho fan basant-se en les dades de contagi a Mieres i també recordant que alguns comunicats de Salut indiquen que els nens podrien ser menys transmissors del virus.

 

Foto: ACN

 

Ara, avisen que seguiran manifestant el seu desacord en aquesta mesura fins que la Generalitat no es comprometi a estudiar l’ús de les mascaretes a l’aula. Per això preveuen convocar noves protestes en els propers dies.

Respon