Les famílies del Malagrida d’Olot es mobilitzen contra un nou intent de tancament d’una de les línies de P3

És la segona vegada en dos anys que el Departament d’Educació preveu la supressió d’una aula per la baixa natalitat. Els pares denuncien un greuge comparatiu amb els centres concertats i diuen que han torbat a faltar el suport de l’Ajuntament d’Olot.

L’acció de protesta que s’ha fet aquest dimarts a l’escola Malagrida (Pau Masó)


Aquest dimarts a la tarda els pares i mares de l’Escola Malagrida d’Olot han dut a terme una acció de protesta davant la seva escola. Han llegit un manifest firmat per altres centres públics de la ciutat, on es mostraven contraris al tancament de la línia de P3 al Malagrida i a qualsevol escola pública. Argumenten que el tancament suposarà una disminució de l’oferta pública i que l’escola surt perjudicada pel fet de compartir zonificació amb tres centres concertats. Un dels portaveus de l’AMPA del centre olotí és en Pep Cirera.

 

El 2018 Educació va fer marxa enrere

El 2018 Educació també va preveure el tancament d’una línia de P3 al Malagrida, però l’alta preinscripció va obligar a fer marxa enrere al Departament. Segons les famílies, es va dir llavors que el tancament seria rotatiu entre els centres públics de la ciutat, cosa que no ha estat així.

“Lamentem que l’equip de govern d’Olot no hagi ajudat”

Els pares i mares del Malagrida demanen disminuir les ràtios a P3 per tal de mantenir les dues línies de 22 alumnes que té l’escola. Denuncien que durant aquest curs al centre no hi ha hagut places vacants, mentre que a les tres escoles concertades de la zona n’hi ha hagut 26. Un dels pares afectats per la situació, en Felip Vidal, diu que han trobat a faltar suports per part de l’Ajuntament d’Olot.

 

Ara mateix, Educació no pot tancar una línia concertada abans de la preinscripció. Però s’està redactant un decret que hauria d’ajudar a flexibilitzar aquesta situació. Des del Malagrida es demana esperar l’any que ve, quan el decret estigui en funcionament per prendre una decisió. Ara mateix, l’única sortida que tenen les famílies és esperar que la preinscripció ompli totes les places de P3 i el Departament s’hagi de fer enrere, tal com va passar fa dos anys. L’AMPA del Malagrida ja ha assegurat que farà més accions per pressionar la Generalitat.

Respon