L’esperit rural baixa de l’escenari

La Greda Streed Band farà el seu últim concert aquest dissabte a la Sala El Torín d’Olot. El grup garrotxí posa punt i final a deu anys de trajectòria després de dos discos i desenes de concerts on han buscat reivindicar la cultura popular i el caràcter de ser de poble. Darrere les lletres i els acords, la Greda Street Band deixa un llegat únic que no s’acaba aquest dissabte, sinó que vol anar més enllà.

Els membres de la Greda Street Band (Greda Street Band)


Amb la barretina al cap, el got de ratafia mig ple i l’esperit rural en cada nota, la Greda Street Band ha caminat pels camins que uneixen els pobles i les viles. La formació garrotxina va néixer el 2008 de la mà de l’associació La Greda. En un sopar d’aquesta entitat, ja passades les postres, quatre músics i amics van provar d’amenitzar la diada. Martí Albesa, cantant de la Greda Street Band, recorda aquell dia com el primer concert del grup garrotxí.

Uns inicis “dolços”

Ja en la seva primera actuació, la Greda Street Band va marcar un fort caràcter popular. Cançons tradicionals, arrelades a la ciutat d’Olot, als seus voltants, i lletres que posaven en relleu la pàtria local. Sense perdre, en cap moment l’orgull rural.

 

 

En els seu primers anys, la Greda Street Band va fer més concerts que assajos. Fins al moment del primer disc “El Discu”. Un versionat de cançons olotines va fer assentar el projecte i agafar una mirada més professional.

Final amb futur obert més enllà de la Greda Street Band

La maduresa de la Greda Street Band va portar a un segons disc amb temes propis. El projecte va seguir bategant a ritme de concerts fins que el grup va anunciar aquest estiu que posava punt i final a la seva trajectòria.

 

El comiat serà aquest dissabte a partir de les 11 de la nit a El Sala el Torín d’Olot. Aquest és l’escenari escollit per deixar enrere deu anys d’esperit rural i reivindicació popular. I mirar endavant, en un futur que sempre recordarà un grup autèntic, únic i que sempre ha volgut tenir els peus a la terra.

 

Respon