L’esport català haurà de continuar aturat deu dies més

Així ho ha anunciat avui el Procicat. Algunes federacions, com la de futbol, ja s’havien anticipat i havien decidit que aquest cap de setmana no organitzarien cap partit pel poc marge que tindrien. A casa nostra, el responsable de l’Institut Municipal d’Esports d’Olot, Miquel Roca, diu que no pot ser que se’ls digui un dijous, a només dos dies del cap de setmana.

El sector esportiu català es va concentrar dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per expressar la seva indignació (UFEC)

Són declaracions de Miquel Roca al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot d’aquest dilluns. Demanava que la Generalitat no s’esperés a dijous per explicar les mesures restrictives en el món de l’esport, però ha tornat a passar: fins avui no s’ha conegut que les competicions esportives d’àmbit català hauran de continuar aturades almenys deu dies més, fins al dilluns 23 de novembre. També s’hauran de mantenir tancats els centres esportius com el Club Natació Olot. I això que en els últims dies, explica la seva presidenta, Gemma Soy, els clubs de natació havien treballat de valent amb la Secretaria General de l’Esport per poder obrir a partir d’aquest divendres.


La lluita al TSJC

En paral·lel, continua la lluita del sector esportiu català als jutjats. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya va presentar un recurs a les mesures al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El TSJC havia demorat la seva resposta perquè estava estudiant si el recurs era competència seva o del Tribunal Suprem atès que l’esport català recorre una resolució basada en un reial decret estatal. Al final, ha comunicat que sí que és competent per seguir amb la tramitació del recurs i ha donat dos dies al govern perquè hi digui la seva i s’oposi a la demanda de suspensió del decret. En els propers dies, s’espera la resolució definitiva. Mentrestant, l’esport català s’haurà de mantenir en stand by.

Respon