L'esport demana que el toc de queda no afecti els entrenaments

Triple reivindicació del món de l’esport: que les competicions es reprenguin el cap de setmana que ve, que les limitacions d’aforament s’igualin amb les dels equipaments culturals i que el toc de queda no afecti els entrenaments. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, diu que tal com està plantejat el toc de queda és un “toc de mort” per a l’esport català.


És el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, indignat per la prohibició de fer entrenaments a partir de les 9 del vespre mentre sigui vigent el toc de queda. Segons dades de la UFEC, més del 70% dels entrenaments esportius federats de Catalunya es fan a partir d’aquesta hora i recol·locar-los abans no és tan fàcil pel dèficit d’instal·lacions que hi ha al país.


Gerard Esteva ha fet aquestes declaracions durant la presentació del pla de rescat del sector esportiu que ha proposat Foment del Treball. El president de la UFEC ha fet d’altaveu de les federacions esportives de Catalunya i també ha demanat que les competicions es puguin reprendre aquest cap de setmana que ve, després de quinze dies d’aturada. Esteva diu que s’ha demostrat que sense esport la mobilitat es manté igualment.


I, a banda de reprendre les competicions i permetre els entrenaments més enllà de les 9 del vespre, la UFEC també demana a la Generalitat augmentar l’aforament als recintes esportius del 50% al 70% com es permet als equipaments culturals.

Respon