L'esport es reivindica com un sector segur davant la covid-19

Hi estan d’acord de la secretaria general de l’Esport, les federacions, els clubs i els ajuntaments. Tots els actors coincideixen a dir que la incidència del coronavirus en el món de l’esport ha estat “mínima” des que es va acabar el confinament. Entenen que han d’aturar les competicions per ajudar a reduir la mobilitat de persones, però esperen que les mesures restrictives només durin quinze dies.


L’esport català fas un pas al costat i atura totes les competicions dels dos propers caps de setmana, però a la vegada deixa clar que el seu és un sector segur davant la covid-19. Des que es va reprendre progressivament l’activitat esportiva al mes de juny, s’han fet entrenaments, campus, estades i partits, i la incidència del coronavirus en l’esport ha estat mínima. Ho reivindiquen a Ràdio Olot el representant territorial de l’Esport a Barcelona, el garrotxí Pere Vilà, i el responsable de l’Institut Municipal d’Esports d’Olot, Miquel Roca.


Tant els ajuntaments, com les federacions com les entitats esportives han seguit al peu de la lletra el pla sectorial d’esports de la Generalitat i, alhora, han elaborat els seus propis protocols tenint en compte les seves especificitats. Defensen que s’ha fet una bona feina i que ha sortit bé. Per això, demanen que la suspensió de les competicions no s’allargui més de quinze dies. Oriol Camacho és el delegat de la Federació Catalana de Futbol, una entitat que organitza uns 5.000 partits cada cap de setmana.


Tots els actors també assenyalen que si l’aturada s’eternitza, l’esport català podria arribar a quedar tocat de mort.

Respon