L'estabilitat laboral desapareix del comerç d'Olot

Des del sector remarquen que cada vegada és més difícil trobar treballadors que passin anys a la mateixa botiga. Els perfils més habituals són joves formats que busquen una feina temporal. Durant aquest dimarts més d’una cinquantena de persones han participat en una trobada entre treballadors i empreses del sector a Olot.


La persona que es passava tota una vida treballant en una mateixa botiga, ha desaparegut. Ara el perfil del treballador que es dedica al comerç és més efímer. Els responsables de botigues de la ciutat ja no troben persones que puguin tenir un recorregut llarg en un mateix lloc de treball. Ho explica la responsable de tres marques de roba de la ciutat d’Olot, Mireia Soy.

 

Segons Soy, els perfils actuals són joves formats que combinen horaris d’estudi i de feina. A més, en el sector comerç, si solen concentrar més dones que homes i fins i tot persones que per primera vegada entren al món laboral. La tècnica del Servei d’Ocupació del Mas les Mates d’Olot és Mariona Mañà.

 

Per casar treballadors i empreses, l’Ajuntament d’Olot ha organitzat aquest dimarts un nou Speed Dating. En la trobada hi han participat 9 empreses del sector comerç i 52 candidats. El sector a la Garrotxa segueix sent el primer en l’àmbit dels serveis. Ja dona feina a més de 4.000 persones.

Respon