En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’estat espanyol dona llargues a la variant d’Olot

Des del consistori olotí creuen que el procés independentista pot tenir-hi a veure
| 1 de febrer de 2018
L’estat espanyol dona llargues a la variant d’Olot

Fa més d’un any de l’última reunió entre Ajuntament, Generalitat i Foment, i no hi ha resposta pel tram de l’Hostal del Sol. Des del consistori olotí creuen que el procés independentista hi pot tenir a veure. El tram de variant que correspon a l’Estat, és l’últim que falta per determinar. Si no es concreta aquesta zona, l’inici de la construcció, prevista per l’any que ve, podria endarrerir-se.

Foto dels terrenys afectats per la variant nord d'Olot (Jordi Casas / El Punt Avui)


Com qui sent ploure, el govern espanyol encara no ha donat resposta a les múltiples trucades que s’envien setmanalment des de l’Ajuntament d’Olot cap al Ministeri de Foment. Durant les últimes setmanes, cada dos dies el consistori olotí ha telefonat a Madrid per intentar concretar una reunió per tancar l’últim el tram de la variant d’Olot que falta. La resposta és que el projecte està sobre la taula i aviat els hi diran alguna cosa. Fins i tot des del Ministeri, han dit a l’Ajuntament que no fa falta que truquin més; quan sigui el moment, els citaran. "Hi ha fins i tot una bona relació entre secretàries. Ara ens han dit que no tornem a trucar. Necessito una resposta", diu a Ràdio Olot l'alcalde Mia Corominas.

"Espero que no hi tingui res a veure l'1-O"

L’última reunió entre els diferents actors implicats va ser el 25 de gener del 2017. L’alcalde d’Olot, el regidor Josep Guix i altres representants de la Generalitat van anar fins a Madrid a presentar una proposta pel tram de l’Hostal del Sol. Ja fa un any que l’Estat es va comprometre a contestar la proposta, però un any després, ningú ha contestat. El mateix Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, havia dit, abans de l’1 d’octubre, que les sensacions eren bones. Ara Corominas explica que tot s’ha refredat: "Les sensacions? Doncs són fredes en aquest moment. Espero que no tingui res a veure amb l'1-O; una cosa és la nostra reivindicació nacional que continuarem fent, i una altra, és que si paguem els impostos han de fer les inversions que els hi toca".

Foment havia acceptat traspassar la gestió a la Generalitat

L’obra que ha de connectar l’autovia que ve de Besalú amb Bracons està formada per tres parts: la variant de les Preses, l’olotina i la connexió amb l’A-26. Aquesta última part, responsabilitat de Foment, encara s’ha de posar a exposició pública i acabar de definir. Corominas diu a Ràdio Olot que Foment havia acceptat traspassar la gestió a la Generalitat i que

Mentre el Ministeri de Foment segueix en silenci, el projecte de la variant d’Olot no avança. La previsió és que l’any 2019 les màquines estiguin sobre el terreny i la inauguració sigui l’any 2022.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum