En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot estrena un protocol innovador en l’extracció de calostre

El calostre permet substituir la llet artificial en les primeres hores de vida del nadó
| 11 de febrer de 2020
L’Hospital d’Olot estrena un protocol innovador en l’extracció de calostre

A partir d’ara, les embarassades garrotxines podran extreure’s aquesta substància des de casa. El calostre permet substituir la llet artificial en les primeres hores de vida del nadó. De moment, 8 dones ja han estrenat el nou mètode de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Amb el nou protocol, les mares podran extreure's el calostre des de casa. (Pau Masó)

El calostre és la primera substància que segreguen les glàndules mamàries d’una mare durant l’embaràs. Ho fan a partir de la setmana 17. Però, l’extracció d’aquest líquid no es pot fer fins al novè mes d’embaràs. És una substància que conté anticossos a més de vitamines, proteïnes i minerals, i que, per tant, pot servir de suplement alimentari al nadó. L’Hospital d’Olot ha iniciat un innovador protocol per extreure’l. Ho explica a Ràdio Olot una de les llevadores, Marta Figueras.

 

Des de l’Hospital d’Olot s’oferirà a totes les mares la possibilitat d’extreure’s el calostre. Tot i això, Figueres assegura que és “altament recomanable” en embarassades amb certs factors de risc.

 

L’extracció de calostre abans del part dona la seguretat que el nadó tindrà l’aliment òptim i l’ajudarà a crear el seu sistema immunològic. A més, també ajuda a construir els intestins del nounat. De moment, 8 dones ja han participat en el nou protocol de l’Hospital d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum