L’Hospital d’Olot i el Trueta de Girona es connecten telemàticament per tractar ictus d’urgència

A partir d’ara, una aplicació permet als professionals de l’hospital gironí diagnosticar a distància pacients garrotxins que acaben de tenir un infart cerebral. El nou sistema pot avançar el tractament de l’ictus i evitar així que el pacient tingui seqüeles. 

Imatge de l’aplicació Teleictus (Hospital Olot)


El sistema que s’ha posat en marxa aquest mes de juny a Olot s’anomena Teleictus i també està actiu a Palamós, Figueres i Campdevànol. Consisteix en una aplicació que permet diagnosticar des del Trueta els ictus que tenen lloc a la Garrotxa. Amb el nou sistema, els professionals de l’àrea de neurologia de l’hospital gironí poden veure un pacient d’Olot fins i tot des de l’ambulància a través d’una videotrucada. Això permet avançar el tractament i evitar, així, seqüeles. Un dels neuròlegs del Trueta és Joaquim Serena, en declaracions a Ràdio Olot.

 

A través d’una videotrucada els neuròlegs del Trueta poden diagnosticar ictus d’Olot (Hospital Olot)


Els tractaments que ajuden a reduir les seqüeles d’un ictus són fàrmacs anomenats trombolítics. De seguida que s’activa un cas d’ictus a l’Hospital d’Olot s’estableix la connexió amb el Trueta i el neuròleg decideix si cal el tractament i posterior trasllat a l’hospital de Girona. Serena explica que des del Trueta, aquesta tasca l’assumeixen metges de guàrdia.

 

Es preveu que al llarg de l’any es puguin arribar a fer fins a 20 connexions telemàtiques a través del Teleictus. Durant el 2018, 71 pacients de la Garrotxa van haver de ser traslladats el Trueta a causa d’un ictus. El 10% d’aquests van acabar ingressats a la Unitat d’Ictus de l’hospital gironí.

2 Responses to “L’Hospital d’Olot i el Trueta de Girona es connecten telemàticament per tractar ictus d’urgència”

 1. Carme Regueira Rossell

  M’agradaria informació de com es pot accedir a aquest tractament.
  Atentament

  Carme

  Respon
 2. Rosalía

  Es muy interesante Ojalá sirva para ayudar. El 29 hará un año le dio un ictus a mi marido y las secuelas son tremendas debido al tiempo que pasó
  Al menos es una alegría aunque a el ya no le sirva ..gracias por estas noticias tan alentadoras

  Respon

Respon