L'hostaleria, sobre la cancel·lació de les Festes del Tura d'Olot: “És una molt mala notícia”

Els bars i restaurants valoren la suspensió de les Festes del Tura. Diuen que la festa major d’Olot és un dels moments més importants de la facturació anual. Tot i això, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa comprèn la decisió i avança que ja pensen en una campanya que incentivi els ciutadans a no perdre la celebració amb àpats a casa i amb família.

Les Festes del Tura és un dels moments més importants per a molts bars i restaurants d’Olot (Pau Masó)

Segons l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa les Festes del Tura poden suposar un 20% del total de la facturació d’un mes de setembre. El president del gremi a la Garrotxa, Gerard Xifra, valora així la cancel·lació de les Festes.

 

Tot i que les Festes del Tura 2020 no tindran cap acte, els bars i restaurants proposen celebrar-les en la intimitat. L’Associació d’Hostalatge ja està estudiant tirar endavant una campanya per acollir tota aquella gent que ho vulgui celebrar amb família o amics.

 

Xifra reconeix que la campanya promocional de Festes dependrà de la situació que tinguem al setembre. La crisi del coronavirus ha obligat als bars i restaurants a reinventar-se més que mai. La festa major d’Olot és l’enèsim esdeveniment que ha quedat cancel·lat. La restauració s’ha vist condemnada a sobreviure sense aquells actes multitudinaris que durant l’any atreien clients, i que permetien augmentar la facturació.

Respon