L’impacte dels ERTO a la Garrotxa serà menor que altres territoris de la demarcació

Ho assegura el secretari de Comissions Obreres a les comarques gironines. Bartomeu Compte diu que gràcies al fort pes de la indústria a la comarca, l’impacte serà menor que en altres llocs on depenen molt més del turisme. A la Garrotxa ja hi ha desenes d’empreses que han tirat endavant un ERTO.

Ja hi ha desenes d’empreses garrotxines que han presentat un ERTO

El sector econòmic més important de la Garrotxa és l’industrial amb un 48% del PIB garrotxí. Després ve el sector serveis amb un 46%. Segons el secretari general de Comissions Obreres a les comarques gironines aquest repartiment pot ajudar al fet que l’impacte dels Expedients de Regulació de Treball a la comarca no sigui tan importat com en altres territoris.

 

Es desconeix el nombre d’ERTO que ja s’han firmat a la Garrotxa, però alguns dels sectors que ja n’han començat a aplicar són l’hostaleria i el turisme. Bartomeu també fa referència a la indústria alimentària de la comarca. El fet de dedicar-se a un producte de primera necessitat assegura la producció.

 

El sector alimentari a la Garrotxa és el que té més pes en l’economia de la comarca. Representa un 17’5% del PIB i dona feina a gairebé 4.000 treballadors. Des de l’inici de l’estat d’alarma pel coronavirus, en total, a les comarques gironines, ja s’han aplicat més de 2.600 expedients de regulació que afecten més de 18.400 treballadors.

Respon