Liz Castro ens explica què en saben els americans del procés català

Un país pot ser país per ell mateix però necessita tenir amics, bons amics fora les seves fronteres. Aquest és un dels motius que fan que la imatge que Catalunya pugui donar durant el procés sobiranista sigui tan important. És per això que Ràdio Olot vol saber quina imatge de Catalunya es té des dels EUA.

dec-indep-top

La Declaració d’Independència original dels Estats Units

Les grans manifestacions de l’onze de setembre o la consulta del 9N han estat notícia, en més d’una ocasió, a mitjans dels Estats Units i d’arreu del món. En aquest sentit, el procés sobiranista ha traspassat fronteres i el món n’és coneixedor. De totes maneres, en aquests moments sembla que la flama no estigui tan viva, Liz Castro, traductora i escriptora, nascuda a Califòrnia, explica que ara, als Estats Units, la gent no és prou conscient de com van les coses. Liz Castro considera que no s’acaba d’entendre que Catalunya és diferent d’Espanya i que el problema recau en el fet que hi ha, entre cometes, dues marques ben definides, la d’Espanya i la de Barcelona, però no la de Catalunya.

Tot i que Liz Castro veu que s’està fent feina per canviar aquesta situació, encara queda molt camí per recórrer, i és realment important per poder fer peticions. Catalunya té una cita important a les urnes el proper 27 de setembre, en una jornada electoral que, deia el president Mas, ha de servir, entre altres coses, per donar la imatge d’unitat al món, per això demanava una llista unitària. Aquesta llista unitària no serà, però Liz Castro reclama, tot i les cirmunstàncies, que es treballi per deixar el missatge ben clar.

 Liz Castro reclama que Catalunya expliqui al món que vol tenir un estat propi, que és molt important deixar les coses clares però que ho faci per ella mateixa i sola, pot tenir amics, sí, i els ha de tenir, però no n’ha de dependre en cap moment.

Respon