En llibertat un cuiner acusat d'abusar de menors al santuari del Collell

L’Audiència de Girona ha ordenat deixar en llibertat sense fiança el cuiner acusat d’abusar sexualment d’una nena de 8 anys durant unes colònies al Santuari del Collell l’estiu del 2014. Tot i que encara no hi ha sentència del judici de dilluns, el seu advocat, Carles Monguilod, creu que la posada en llibertat indica que pot quedar absolt. L’acusat s’enfronta a 6 anys de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals.

Primer pla de l'acusat, d'esquenes, durant el judici d'aquest 14 de novembre de 2016. (Horitzontal)
L’acusat a l’Audiència de Girona

L’acusat s’enfronta a 6 anys de presó però encara no hi ha sentència del cas. Tot i això, l’Audiència ha ordenat aquest dimecres deixar-lo en llibertat sense fiança. A la interlocutòria, el tribunal argumenta que els motius per mantenir-lo empresonat “han desaparegut”. L’advocat de la defensa, Carles Monguilod, creu que aquesta decisió indica que, probablement, Sandeep S. acabarà absolt.

Monguilod ha lamentat que l’acusat hagi estat més d’un any empresonat i ho atribueix a una investigació “molt deficient” dels Mossos d’Esquadra. Segons el lletrat, els agents van “dirigir” el cas contra el processat sense valorar altres possibles sospitosos. “És molt greu que hagi estat tant temps a presó”, ha afirmat.

Sense temps d’avisar a un advocat

De fet, al judici, l’acusat va assegurar que dos agents dels mossos el van tancar en un despatx del Collell, sense tenir temps d’avisar un advocat ni tampoc a cap dels seus companys. En aquell moment, l’acusat no parlava bé ni castellà ni català i, segons deia, no entenia les preguntes que li feien perquè que no li van facilitar cap intèrpret.

La fiscal demana una pena de 6 anys de presó i sosté que, quan a nena era a la casa de colònies els dies 1, 2 i 3 d’agost del 2014, l’acusat va ballar amb ella i, després, li va abaixar els pantalons i les calcetes i li va passar la llengua pels genitals. També va demanar-li a la petita que li fes el mateix, però la nena va marxar corrents. La defensa sosté que el processat és innocent i vol l’absolució.

Respon