Lluís Guinó demana fer “autocrítica” del 6 i 7 de setembre

L’alcalde de Besalú s’ha dirigit a tots els grups parlamentaris durant el ple d’aquest dimecres. Guinó ha admès que cal reflexionar sobre els fets que van tenir lloc al Parlament, però que no es pot parlar de “cop a la democràcia”. 

Guinó aquest dimecres al Parlament (Europa Press)


Aquest dimecres el grup de Ciutadans ha portat a debat al Parlament de Catalunya els fets del 6 i 7 de setembre del 2017, on es van aprovar les lleis de transitorietat i del referèndum de l’1 d’octubre. Una de les intervencions ha anat a càrrec de Lluís Guinó, que era vicepresident primer de la mesa durant els fets de l’any passat. El també alcalde de Besalú i actual diputat de Junts per Catalunya ha instat tots els grups a fer “autocrítica” i “reflexió” sobre el desenvolupament d’aquelles sessions.

 

Guinó també ha volgut deixar clar que no es pot catalogar els fets del 6 i 7 de setembre com “un cop d’estat a la democràcia”.

 

Guinó és un dels líders independentistes que el Suprem jutjarà el pròxim mes de gener. El polític garrotxí està acusat de desobediència i li podria caure la inhabilitació. Tot i això, ha assegurat en diferents mitjans que té la intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 26 de maig.

 

Respon