Lluita feminista a través del jazz

És el que proposa Sumrrá, un dels trios més exitosos del panorama jazzístic estatal. El grup gallec destaca per combinar l’humor i el drama. El seu últim treball, dedicat a la lluita feminista, els ha portat a escenaris de Sud-àfrica, Xina o Nova York. I aquest divendres actuaran a la Sala Torín d’Olot.

Imatge dels membres de Sumrrá (Olot Cultura)


Amb més de 20 anys als escenaris, Sumrrá arriba a Olot per primera vegada com un dels grups més consolidats del jazz. La seva proposta, un còctel d’humor, passió, drama i swing, ha transcendit molt més enllà del gènere. El trio gallec es mostra satisfet per haver acostat la seva música a públics, lluites i llocs on el jazz no està gaire estès. Ho explica un dels seus integrants, Xacobe Martínez, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Aquest divendres el grup presentarà  ‘6 Mulleres’, el seu últim treball. L’àlbum és un tribut a sis dones que han sigut icones de la lluita feminista arreu del món com Frida Kahlo, Qiu Jin o Rosalía de Castro.

 

Sumrrá ha fet gires a Àsia i ha tocat en alguns punts de Nord-amèrica i Àfrica. Tot i això, el concert d’aquest divendres a Olot serà el tercer que fan a Catalunya. El trio lamenta que els sigui més fàcil tocar als Estats Units que a l’estat espanyol. Demà actuaran a la Sala Torín a les deu de la nit.

Respon