L'Olot torna a la Segona Divisió B!

Els garrotxins superen l'Sporting de Gijón B en l'eliminatòria de campions i pugen a la categoria de bronze
| 28 de maig de 2017

Els garrotxins superen l'Sporting de Gijón B en l'eliminatòria de campions i recuperen la categoria perduda fa només un any. L'Estadi Municipal i tota la ciutat vibren amb un nou ascens històric.

Ràdio Olot felicita la UE Olot!

Per la via ràpida. Només un any després d'haver baixat de Segona B, l'Olot ha tornat a la categoria de bronze del futbol estatal. I no ha perdut el temps; l'equip de Calderé va ser el millor de la lliga regular, es va proclamar campió del grup cinquè de Tercera i ha aprofitat aquesta condició per assegurar-se l'ascens en només quinze dies. El premi era prou suculent per deixar-lo escapar i els olotins han completat una eliminatòria molt seriosa per desfer-se de l'Sporting de Gijón B. Amb els números a la mà, era un dels filials més temibles de tota la Tercera Divisió, però el 0-1, amb gol d'Uri Santos, que l'Olot va aconseguir a Mareo va encarrilar l'ascens i avui l'Estadi Municipal ha viscut la batalla final.

No es podia escapar de casa. L'Olot ha començat patint davant d'un Sporting B que ha dominat els primers minuts de joc amb contundència i que s'ha avançat al marcador al minut 9 amb un gol de Claudio. Però els de Calderé no s'han rendit i al final de la primera part han fet un pas endavant per recuperar el control del partit, buscant un empat que quasi ha arribat de les botes d'Uri Santos, després d'una gran combinació d'Escudero i Micaló a minuts pel descans. I els últims 45 minuts han decidit l'eliminatòria. L'Olot buscava un empat que li valia l'ascens, i quasi l'ha aconseguit Dembo després d'un un contra un amb Dani que ha guanyat el porter de l'Sporting B. Però qui ha marcat el gol ha sigut el killer de l'Olot, Marc Mas, que ha aprofitat una pilota al minut 71 per igualar el marcador. Eufòria a l'Estadi i eufòria al camp, que ha viscut uns minuts finals d'infart per mantenir l'empat i aconseguir l'ascens. Final del partit i bogeria de l'afició olotina, que s'ha llençat al camp per celebrar que l'Olot torna a ser de Segona B.

Quatre anys després...

Aquest és el segon ascens a Segona B de la història de l'Olot. El primer va ser fa només quatre anys: el 29 de juny del 2013, l'aleshores equip entrenat per Àlex Terma, amb Edu Vílchez des de la primera fila de la graderia, va apallissar l'Arandina per 5-1 i va desfermar l'eufòria d'un Estadi Municipal que va bullir amb 3.800 espectadors. Aleshores, però, els olotins van haver d'esperar a l'última eliminatòria del play-off, perquè en la ronda de campions van caure contra l'Elx Il·licità.

El partit ha començat a la 'fan zone'

Va ser en el context del primer ascens que va néixer l'ara coneguda com La Grada d'Animació de la UE Olot. La promoció del 2013 va servir per unir un grup d'aficionats que, aleshores, ja va organitzar una 'fan zone' a la Plaça Catalunya d'Olot prèvia al gran partit. Avui, la concentració de seguidors s'ha repetit al Torín, on s'hi ha viscut un ambient festiu des de les onze del matí. Un concert de Pep Puigdemont, un programa en directe de Ràdio Olot i un dinar popular amb 300 persones, juntament amb diverses activitats, han omplert les hores prèvies a la cita contra l'Sporting B. El dia ha estat rodó i permet escriure una pàgina més en el llibre d'història d'un club que encara es vol fer més gran. De moment, torna a la Segona Divisió B.