L'olotina Sofia González disputa els World Roller Games en roller derby

Les patinadores del CPA Olot no són les úniques representants garrotxines als World Roller Games. Sofia González forma part de la selecció espanyola d’aquesta disciplina esportiva nascuda als Estats Units i arribada aquí fa només dos anys. Ella la va començar a practicar el setembre passat.

Sofia González, amb la selecció espanyola de roller derby

Només fa deu mesos que Sofia González va començar a provar el roller derby. La selecció espanyola d’aquesta disciplina esportiva ja havia disputat els World Roller Games de la Xina, ara fa dos anys, però tenia poques esportistes i buscava patinadores del món de l’hoquei patins. Ella havia jugat, entre d’altres clubs, a l’Hoquei Olot (on ara fa d’entrenadora) i, juntament amb altres companyes, va decidir fer el pas. Ho explica a Ràdio Olot.


Durant tot el curs, Sofia González i les seves companyes s’han entrenat com a federades amb el Bigues i Riells i han participat a jornades de tecnificació de la selecció espanyola. Han hagut d’aprendre de zero una disciplina esportiva difícil de descriure. A banda de patinatge, el roller derby barreja contacte, velocitat i estratègia. Es tracta de fer punts travessant el bloqueig del rival.


De punts, la selecció espanyola en va fer molts contra l’Índia en el debut als Roller Games de Barcelona; Sofia González i companyia van guanyar per 359 a 2. A la competició de roller derby, Espanya, Austràlia i, sobretot, els Estats Units mengen a part. Les americanes són les grans favorites, el rival a batre per a tothom. Les australianes tot indica que seran l’obstacle per arribar a la final. Aquest dimecres s’han vist les cares i Austràlia ha vençut Espanya per 73-58.

Respon