Malestar a Sant Pere de Torelló per la detenció de Txevi Bohigas

L’alcalde de Sant Pere de Torelló ha mostrat el seu rebuig a l’actuació policial d’aquest dilluns en un mas de Sant Vicenç, on han detingut el CDR osonenc Txevi Bohigas, exregidor de Folgueroles i veí de Sant Pere. Jordi Fàbrega ha criticat l’alarma social que la trentena d’agents de la Guàrdia Civil ha provocat en l’escorcoll de la casa. De moment, només ha transcendit que s’han emportat un vehicle antic de matrícula francesa.

Moment en què s’emporten el vehicle amb matrícula francesa localitzat a la casa. Foto: ACN

 

La Guàrdia Civil s’ha presentat a primera hora d’aquest dilluns al mas del Torrent de Codines, una antiga hípica aïllada, situada entre Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló. L’operació, que ha durat prop de vuit hores, ha comptat amb una trentena d’agents que han escorcollat tota la finca a la recerca de material divers que no han especificat. En l’operatiu han detingut el membre del CDR Alt Ter, Txevi Bohigas. Entre els objectes confiscats, els agents s’han emportat en una grua un cotxe de matrícula francesa. El detingut l’han traslladat a Madrid abans de passar a disposició judicial. L’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, ha criticat durament l’actuació policial.

El desplegament policial ha generat un impacte important a Sant Pere de Torelló i als seus voltants, ja que molts veïns no entenien tal desplegament de la Guàrdia Civil a la zona. Fàbrega s’ha queixat de que l’Ajuntament no estigués al corrent d’una operació d’aquestes característiques.

Aquest dilluns s’ha fet una concentració a la Plaça Major de Vic en suport a Txevi Bohigas. Amb crits a favor de la llibertat i cartells on es podia llegir #TotssomTXevi, els manifestants han volgut mostrar el seu rebuig a la situació. Entre els assistents hi havia l’alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró qui durant els parlaments ha reconegut sentir “pena i ràbia” per la situació. També Josep M. Diéguez, membre dels CDR ha assegurat que, malgrat la repressió “a cada cop s’alçaran més veus”.

Respon