Més de 50.000 fotografies a Instagram amb l'etiqueta #Besalú

Besalú ha començat a treballar amb municipis propers per complementar la seva oferta turística. El poble continua sent un formiguer de turistes catalans i espanyols però també hi destaca un visitant d’origen jueu que es manté.  Només una dada per saber la popularitat del municipi: a Instagram hi ha gairebé 50.000 fotos penjades amb l’etiqueta #Besalú.


Per Setmana Santa, Besalú ha tornat a ser un formiguer de visitants i molts d’ells no s’han estat de penjar les seves fotos a xarxes com l’Instagram. El pont de Besalú és una instantània/símbol de la Garrotxa però també de Girona i Catalunya. Precisament, a principis d’any es va presentar l’estudi universitari ‘Geografies del Souvenir’ que va dedicar-se a analitzar quin record s’enduien els turistes de la demarcació. Entre les més repetides hi havia, precisament, el pont de Besalú. Amb aquesta etiqueta a Instagram hi ha 50.000 fotografies penjades. Tot i això, la primera tinent d’alcalde Fina Surina nega que tinguin visitants ‘express’ que venen a fer la foto i se’n van. Sí que admet que ha passat el ‘boom’ del sector rus i ara es consolida el turisme estatal i el jueu es manté.

Visitants al Pont de Besalú un cap de setmana de març (Jordi Altesa) 

Besalú és un motor turístic però també té limitacions sobretot donades per la seva superfície: 4 quilòmetres quadrats. Per aquest motiu, per tal de suplir aquestes carències, han començat a compartir iniciatives de difusió a municipis de l’entorn com Maià, Sant Ferriol i Beuda. Precisament, amb aquest últim han començat a compartir ja experiències i iniciatives.

Activitats tot l’any

A banda dels atractius que ja té per sí Besalú, al llarg de l’any es fan activitats com el Besalú Medieval, el Ciutat Jueva, la Fira de la Ratafia o la dels forjadors i artistes del ferro.

Respon