Més de 5.600 garrotxins viuen en situació o risc de pobresa

Es tracta d’una dada que ha fet pública Càritas Garrotxa en la seva última memòria d’activitat. Asseguren que s’ha millorat la inserció laboral, però ha nascut un nou perfil: el treballador pobre. L’entitat també destaca que les dones representen dos de cada tres demandes d’ajuda que es reben. 


Un 5% de la població de la Garrotxa viu en situació severa de pobresa i un altre 5% viu en risc de caure-hi. En total són 5.661 garrotxins que han vist com l’any passat tenien mancances per satisfer necessitats bàsiques. Tot això ho diu la memòria de Càrtias Garrotxa que s’ha publicat recentment. L’entitat ha destapat números que expliquen una realitat social que moltes vegades passa desapercebuda. El seu president, Carles Oller, diu en declaracions al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot, que la pobresa no ha augmentat, però “s’ha cronificat”.

Un nou perfil: el treballador pobre

Si bé l’atur ha disminuït els últims anys a la comarca i això ha afavorit que certs col·lectius poguessin inserir-se, des de Càritas afirmen que ha nascut un nou perfil: el treballador pobre. Ho explica en Joan Pélaez, tresorer de l’entitat.

 


El 2018, Càritas va aconseguir inserir 58 persones al mercat laboral garrotxí. Però un 55% dels contractes van ser a temps parcial i el 65% de menys de sis mesos. El coordinador de Càritas, Josep Lorca, destaca que l’any passat es va notar un increment del perfil femení entre el col·lectiu que té dificultats per entrar al mercat laboral.

 

De fet, dues de cada tres demandes d’ajuda que rep Càritas Garrotxa són de dones. L’entitat s’ha posat com a repte per aquest any millorar l’atenció en aquesta problemàtica femenina. Per això tenen pensat engegar dos programes nous que facilitin la inserció de les dones al mercat laboral de la Garrotxa.

 

Respon