Miquel Duran cedeix a l'Hospital d'Olot el seu quadre ‘La Pairalia'

L’artista garrotxí Miquel Duran ha fet la donació d’un quadre que es podrà veure al nou Hospital d’Olot. Sota el títol “La Pairaila”, el quadre mostra la imatge d’una façana d’una casa de pagès. La tècnica utilitzada és pintura amb oli, i l’Ajuntament de Les Preses s’ha fet càrrec de totes les despeses per tal de que l’hospital tingui un “tros” del municipi segons el seu alcalde.

donacioquadre 

El moment de l’entrega del quadre (Jordi Altesa) 

Miquel Duran, artista de Les Preses, fa la donació d’un quadre que s’exhibirà al nou Hospital d’Olot. Part del quadre ha tingut el suport de l’ajuntament de Les Preses que s’ha fet càrrec de despeses com la tela i el marc de l’obra. El quadre mostra l’entrada de la casa de La Mata, un mas històric situat al centre de Les Preses. La tècnica utilitzada per el pintor garrotxí és la pintura amb oli. El motiu  de la donació, subratlla Duran, és per donar una imatge més alegre al centre hospitalari. Des de l’ajuntament de Les Preses, el seu alcalde, Pere Vila  es mostra satisfet per tot el suport donat a l’artista, ja que explica que part del municipi de Les Preses quedarà plasmat el nou Hospital d’Olot.

La Fundació de l’Hospital Sant Jaume és la propietària de totes les obres de l’antic hospital, i són ells mateixos qui decideixen quines posen i quines no. Tot i això de la conservació de l’obra se’n carregaran els Museus d’Olot.

Respon