El mosquit tigre perd força a la Garrotxa

L’espècie ja no pica com abans, ho fa de forma més dèbil. Ho assegura el SIGMA, qui segueix amb el control de la població  i posa a disposició dels ciutadans diferent mètodes per evitar la reproducció de l’insecte. Des de l’organisme asseguren que la població respon a l’hora de prendre mesures en horts o zones humides.

Un operari fent un tractament contra el mosquit tigre. (Ajuntament d’Olot)

Des de l’any 2013 la Garrotxa conviu amb el mosquit tigre. L’insecte va arribar a la comarca de forma molt violenta, amb picades doloroses i una dispersió molt ràpida. Quatre anys després, el mosquit tigre ha perdut força: la seva picada ja no és tant molesta i té tendència a equilibrar-se amb les especies del territori.

El director del SIGMA també afirma que l’insecte està trobant un equilibri com altres espècies que han arribat els últims anys a la comarca. Tot i així, això no significa que desapareixi.

Des de fa anys l’Ajuntament d’Olot intenta combatre el mosquit tigre a través de les accions ciutadanes. Per exemple, el consistori entrega gratuïtament tela mosquitera a qui ho necessiti. Segons Canalias, els ciutadans responen i estan sensibilitzats amb l’espècie.

El mosquit tigre és una espècie que s’activa a la primavera però a l’estiu, i concretament a l’agost i al setembre, és quan pot causar més molèsties.

Respon