Els Museus d’Olot destapen el polifacètic artista olotí Sadurní Brunet

El pròxim 19 de maig, la Sala Oberta de l’Hospici acollirà una exposició que treu a la llum una donació de la família del creador. S’hi podran veure maquetes tridimensionals i algunes de les gairebé 4.000 imatges i 1.200 dibuixos que té l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Sadurní Brunet va destacar i col·laborar com a fotògraf, arquitecte o dibuixant en l’època modernista de la ciutat. 

La faceta d’arquitecte de Sadurní Brunet va ser una de les més destacades de l’artesà (Olot Cultura)


La façana de la ferreteria Bartomeu Agustí davant de Sant Esteve, el projecte de la façana de la caserna de la Guàrdia Civil o l’altar major de l’església de Santa Eulàlia de Begudà. Són algunes de les obres que ha deixat perpetrades Sadurní Brunet. L’artesà i artista olotí es va moure pels camps de la fotografia, l’arquitectura o la pintura durant l’època modernista d’Olot entre els anys 1913 i 1918. El regidor de Cultura, Pep Berga, el defineix d’aquesta manera:

 

Sadurní va morir el 1958 i va deixar tot un volum de treballs que la seva família ha volgut donar al fons dels museus de la ciutat. Són maquetes tridimensionals que s’afegeixen a les gairebé 4.000 fotografies i 1.200 dibuixos que ja tenia l’Arxiu Comarcal. Alguna d’aquestes creacions es podran veure a l’exposició que s’ha preparat des dels Museus d’Olot. El comissari de l’exposició, David Santaeulària, explica la importància de la nova donació que s’ha fet:

 

Brunet va col·laborar durant el modernisme amb autors reconeguts com Alber Blasco, Rafael Masó o Joaquim Bassegoda. A partir del 19 de maig, l’obra a l’ombra de Sadurní Brunet es destaparà a la Sala Oberta de l’Hospici. Una oportunitat per descobrir un artista que està darrere de moltes obres reconegudes i que poques vegades s’ha donat a conèixer.

Respon