Neix la Locomotora Energètica de la Garrotxa, una iniciativa privada per reduir la contaminació

Neix la Locomotora Energètica de la Garrotxa: diferents empreses s’han aliat per posar al centre de les seves preocupacions reduir les emissions de diòxid de carboni. Per això, es comprometen a anar fent públiques les dades i es marquen quedar-se el més a prop possible de zero. La Locomotora neix de manera embrionària i esperen anar acollint més empreses.

 Alta Garrotxa

La iniciativa està basada en les comunitats de transició o transition town, iniciatives que impulsen mesures per prevenir que el preu del petroli, el canvi climàtic o la crisi econòmica portin la societat al col·lapse. Tot i això, aquesta locomotora energètica garrotxina és pionera perquè el maquinista és el sector privat i no pas el públic com sol passar en aquests casos. Un dels seus impulsors, l’empresari Joan Vila, ha explicat a Ràdio Olot que és una peça més d’un projecte comarcal més ambiciós en matèria de sostenibilitat.

Quatre empreses participants

L’empresa de Vila, LC Paper de Besalú, juntament amb Wattia Innova, la cooperativa la Fageda i Bassols Energia ja formen part d’aquest nucli. Es comprometen a crear una plataforma que faci pública l’evolució de la petjada de carboni amb el compromís a llarg termini d’anar-la reduint en un marge d’uns vint anys.

Comença la COP21

Aquesta iniciativa que els avança Ràdio Olot es presenta just ara quan els líders mundials es troben a París per prendre mesures contra el canvi climàtic. Saber quant contaminen els productes que fem servir és una demanda de països socialment més responsables. La petjada de carboni o fins i tot l’hídrica ha estat un dels projectes que ha desenvolupat ja el clúster carni Innovacc pels diferents productes.

Respon