El nou Firal d’Olot: l'hora de la veritat

El ple d’Olot aprova l’adjudicació de l’obra a l’empresa Rubau Tarrés, tal i com va informar Ràdio Olot i situa el pròxim dimarts com la data d’inici dels treballs. Olot en Comú i la CUP han votat en contra de l’últim tràmit de l’obra més important del mandat.

Estat actual del Firal d’Olot. (Jordi Barranco)

Després d’anys de parlar-ne, d’una consulta ciutadana, i mesos de tràmit… el nou Firal d’Olot surt de l’ajuntament per començar a ser una realitat. El ple municipal ha efectuat l’últim pas de l’obra abans que trepitgi el carrer. S’ha aprovat l’adjudicació de l’obra a l’empresa Rubau Terrés i l’equip de govern ha informat que finalment costarà 3 milions i mig d’euros i tindrà una durada de 10 mesos.  El nou Firal, però, no ha tingut el suport de tots els grups polítics en el seu últim tràmit. Olot en Comú i la CUP han votat en contra de l’adjudicació de l’obra. Els comuns han basat el seu vot en la condemna d’un dels dirigents de l’empresa constructora per un delicte de suborns.

La CUP també ha votat en contra en sintonia a les posicions que sempre ha adoptat respecte al Firal. La portaveu de la formació, Mireia Treserras, argumenta que: “no feia falta una obra nova a la ciutat, sinó una remodelació”.

Esquerra Republicana ha donat suport a l’equip de govern, però ha demanat més informació sobre els terminis.

L’alcalde Mia Corominas ha respost afirmant que no hi ha un cronograma detallat, però si un calendari que fixa la inauguració abans de l’estiu del 2018. Corominas també ha avançat alguns dels últims detalls de l’obra: ha informat que s’hauran de tallar els arbres del petit Firal, que les barraques es situaran aquestes Festes al lloc de sempre i que el mercat setmanal es col·locarà a la Plaça Balmes durant les obres.

El nou Firal d’Olot ja té la llum verda. D’ara en endavant queden mesos d’obres per actualitzar als nous temps un passeig centenari de la ciutat.

Respon