Olot aprova, entre crits, les ordenances fiscals per al 2020

Desenes de persones han tornat a ocupar el ple municipal aquest dilluns i han increpat l’equip de govern amb crits de “dimissió” i “no volem pagar”. Malgrat això, Junts per Catalunya ha aprovat les noves ordenances amb els vots en contra de tots els grups de l’oposició. Finalment, l’IBI s’apujarà un 4% i la taxa d’escombraries un 4’7%.

 

Desenes de persones han assistit aquest dilluns al ple municipal (Pau Masó)


Al ple d’aquest dilluns ha tornat a haver-hi tensió des del principi. Desenes de persones han omplert la sala i alguns han increpat l’equip de govern quan la regidora d’Hisenda, Montse Torras, explicava la nova proposta fiscal que rebaixa deu punts l’augment de l’IBI i les escombraries.

L’oposició, en contra

La intervenció de la regidora ha continuat amb crits des del públic. Malgrat això, Montse Torras ha explicat que, finalment, l’augment de l’Impost de Béns Immobles seria del 4% i la taxa d’escombraries s’apujaria un 4’7%. Seguidament han intervingut els grups de l’oposició. Des d’ERC, la portaveu, Anna Barnadas, ha demanat explicacions sobre la rebaixa del 10% i s’ha mostrat “decebuda” per la falta de consens.

 

Des del PSC, s’ha demanat no apujar la pressió fiscal i es s’ha fet una crida a la ciutadania a reciclar més per abaratir els costos de les escombraries. El seu portaveu és Josep Guix.

 

Alguns manifestants han portat pancartes (Pau Masó)


La CUP demana la dimissió de l’alcalde

La CUP ha estat el grup de l’oposició que ha anat més enllà. El seu portaveu, Lluís Riera ha demanat la dimissió de l’alcalde Pep Berga i ha assegurat que l’equip de govern havia gestionat la situació amb “la prepotència de les dretes”.

 

L’alcalde d’Olot ha volgut respondre a les crítiques de l’oposició, però ho ha hagut de fer entre crits dels manifestants.

 

Pep Berga a l’oposició: “La mà estesa continua”

Finalment, Pep Berga ha respost a la CUP i ERC assegurant que Junts per Catalunya “no fa projectes faraònics, sinó projectes de ciutat” i criticant l’absència dels republicans en algunes convocatòries.

 

Part de l”equip de govern d’Olot en el ple d’aquest dilluns (Pau Masó)


Finalment el punt de les ordenances fiscals han arribat a aprovació amb els únics 11 vots a favor de Junts per Catalunya i els 10 en contra de l’oposició. Les ordenances s’han tirat endavant amb crits des del públic.

I ara qùè?

L’aprovació de les ordenances contempla un augment del 4% de l’IBI i un 4’7% de la taxa d’escombraries. A partir d’aquí, s’obre un mes d’exposició pública per presentar al·legacions als comptes. Mentrestant, l’equip de govern haurà de presentar properament uns nous pressupostos que recullin el nou escenari fiscal que s’ha aprovat aquest dilluns.

Respon