Olot aprova mig milió d’euros en ajudes socials i econòmiques per la crisi del coronavirus

En un ple extraordinari aquest dijous, l’Ajuntament ha detallat que es destinaran 205.000 euros al fons econòmic. Es tracta d’una partida que complementarà el fons social, ja dotat amb 295.000 euros. Es preveu que més de 400 autònoms i empreses de la ciutat puguin beneficiar-se d’unes ajudes econòmiques d’un màxim de 500 euros.

La ciutat d’Olot buida durant el confinament (Pau Masó)


Dues setmanes després d’anunciar la creació d’un fons social i un altre d’econòmic, aquest dijous, el ple municipal d’Olot ha detallat que el fons econòmic es dotarà, inicialment, amb 205.000 euros. Aquesta quantitat se suma al fons social que ja es va dotar de 295.000 euros fa quinze dies, i que estarà coordinat pel Consorci d’Acció Social. En total, doncs, Olot destinarà mig milió d’euros a apaivagar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del coronavirus. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu que aquestes ajudes neixen del consens amb tots els grups municipals i que és un primer pas.

 

Des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament han assegurat que, pel que fa al fons econòmic, no es descarta una segona línia d’ajuts. De moment, els 205.000 euros està previst que beneficiïn a 410 autònoms i empreses de la ciutat que podran rebre fins a 500 euros d’aquesta ajuda. El regidor Estanis Vayreda ha destacat que la tramitació de les ajudes serà àgil i compatible amb altres subvencions de la Generalitat.

 

El ple d’aquest dijous ha tornat a ser telemàtic (@Olotuit)


L’oposició reclama més finançament

L’oposició ha valorat positivament les ajudes aprovades aquest dijous. ERC ha demanat, però, més finançament per poder arribar a més empreses i autònoms. Anna Barnadas és la portaveu republicana.

 

Per la seva banda, el PSC també ha valorat positivament les ajudes i  la CUP ha aplaudit que siguin “accions directes” i que hagin nascut del consens entre grups. El portaveu cupaire és en Lluís Riera.

 

La dotació del fons econòmic procedeix de la modificació de partides del pressupost. Per tal de finançar les ajudes econòmiques s’han tret 100.000 euros de despeses no programades, 50.000 euros de l’Institut de Cultura d’Olot o 26.000 euros de les recepcions de l’ajuntament i el material tècnic de la brigada.

Qui podrà accedir a les ajudes?

La convocatòria per accedir a les ajudes econòmiques de l’Ajuntament d’Olot s’obrirà en els pròxims dies a través de Dinàmig. Només hi podran accedir aquells autònoms, societats i empreses que estiguin domiciliades a Olot i que no hagin rebut cap ingrés des de la declaració de l’estat d’alarma fins al 9 d’abril, quan va finalitzar el permís retribuït recuperable decretat per l’Estat.

Respon